SJEDNICE

Skupština usvojila Prostorni plan HNK-a

Usvojen je i Zakon o proglašenju područja špilje Vjetrenica s dijelom Popovog polja Zaštićenim pejzažom "Vjetrenica-Popovo Polje"

Sa sjednice. VLADA HNK

Fena

26.2.2021

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila je Prostorni plan HNK.

Usvojen je i Zakon o proglašenju područja špilje Vjetrenica s dijelom Popovog polja Zaštićenim pejzažom "Vjetrenica-Popovo Polje" kojim je špilja Vjetrenica ispunila uvjete za kandidaturu na UNESC-ovu listu, priopćeno je iz Skupštine HNK.

Predsjednik Vlade Nevenko Herceg izvijestio je Skupštinu o toku pregovora sa sindikatima zaposlenih u zdravstvu, te je zaključeno da Skupština očekuje da nadležno ministarstvo i Vlada što prije dostave informaciju o stanju u zdravstvu, kako bi se ona razmotrila.

Predsjednik Povjerenstva Vlade HNK-a za upravljanje Stabilizacijskim fondom i utvrđivanje Prijedloga Programa utroška od subvencija iz člana 3. i 4. Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i podršci ekonomiji na području HNK-a, detaljno je obrazložio Izvještaj Povjerenstva koji je Skupština primila na znanje.

Skupština je primila na znanje i Informaciju Ministarstva privrede o realizaciji ugovora o koncesijama za 2019. godinu, Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o stanju u poljoprivredi na području HNŽ-a i Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o realizaciji dodijeljenih koncesija i ugovora o zakupu za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području HNK zaključno s 31. decembrom 2019. godine, stoji u priopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.