LIVANJSKI KANTON U organizaciji Ministarstva nauke, prosvjete, kulture i sporta LK

Besplatni predškolski odgoj: Obuhvaćeno 320 djece u 19 grupa

Program će se realizirati u svim općinama u trajanju od šest mjeseci, i to četiri radna dana u sedmici, u dnevnom trajanju od tri sata

A. KAMBER
30.11.2018 11:58

Za realizaciju programa angažirane 22 odgojiteljice

U organizaciji Ministarstva nauke, prosvjete, kulture i sporta Livanjskog kantona, u utorak je započela realizacija programa besplatnog predškolskog odgoja. 

Program će se realizirati u svim općina Livanjskog kantona u trajanju od šest mjeseci, i to četiri radna dana u sedmici, u dnevnom trajanju od tri sata, što je ukupno 300 sati, informacija je iz Vlade LK. 

Programom ovog odgoja obuhvaćeno je 320 djece, raspoređene u 19 grupa. Prednost prilikom upisa imaju djeca s poteškoćama u razvoju i djeca iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe. Za realizaciju programa angažirane su 22 odgojiteljice.

Ovaj program se u Livanjskom kantonu provodi uz partnerstvo Vlade LK i UNICEF-a u BiH već šestu godinu zaredom i njime se pruža šansa da se svakom djetetu omogući predškolski odgoj. Kako tvrde u resornom ministarstvu, LK je jedini kanton u BiH u kojem se izvodi ovakva vrsta nastave.

NA VRH