REPUBLIKA SRPSKA

BIJELJINA Počela sezona kupanja na bazenima "Banje Dvorovi"

Otvorili vrata ljubiteljima plivanja

E. Musli

1.6.2016

Bazeni “Banje Dvorovi” u istoimenom selu pored Bijeljine počeli su krajem maja s radom, na zadovoljstvo ljubitelja plivanja te sunčanja i osvježenja u prijatnom ambijentu pored vode. 

Posljedice poplava iz 2014. godine odavno su sanirane i svih pet bazena je u funkciji. Dva dječija i dva rekreativna bazena otvorena su za posjetioce, dok će olimpijski bazen početi s radom nakon što se završi školska godina, potvrdio je za “Dnevni avaz” Vlatko Jeftić, direktor.

- Tek nakon završetka školske godine očekujemo veću posjetu kako domaćih korisnika, tako i turista. Za sve posjetioce ove godine nudimo nove sadržaje i bogatiju turističku ponudu. Bogatija je gastronomska te ponuda suvenira i ostalih sadržaja, kao što su ležaljke, suncobrani, a posebna draž bit će muzičke večeri. Ovog ljeta organiziramo “Semberski kotlić” te Smotru folklora, koja je zakazana za 2. juli. Očekujemo učesnike iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Austrije - kaže Jeftić.

vlatko-5

Jeftić: Bogatiji sadržaji 

Ističe da je snižena cijena sezonske ulaznice, koja će ovog ljeta, umjesto dosadašnjih 180 KM, koštati 120 KM za odrasle i 80 KM za djecu. 

- Želimo privući što više ljudi u ovaj nezaboravni ambijent s najdužom tradicijom u Semberiji. Cijena dnevne ulaznice ostaje 5 KM za odrasle, 3 KM za djecu i 4 KM za one koji dolaze poslije 15 sati. Vikendom je cijena ulaznice 5 KM za sve – naglašava Jeftić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.