REPUBLIKA SRPSKA

Djed Mraz darovao najdragocjeniju tečnost

Prvi dobrovoljni davalac krvi u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje

P.M.

3.1.2017

Kao i predhodne dvije godine Djeda Mraz je i ove godine u Službi za transfuzijsku medicinu u Trebinju bio prvi dobrovoljni davaoc najdargocjenije tečnosti.
 
-Ho ho ho! Ovim potezom  pokušavam da podstaknem i druge ljude da bar jednom u toku kalendarske godine daruju najdragocjeniju tečnost,  ako su u mogućnosti jer je to nekome veoma važno. Ovim želimi jednostavno da budem  primjer za druge da budu humani i da isto urade što i Djeda mraz na početku ove 2017 godine - rekao nam je Djeda Mraz, nakon ovog neobičnog poklona za nekog nepoznatog i dodao da je ovo i neki vid animacije za druge. 

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje kaže da je 2016 godina bila izuzetno uspješna.

-2016 je bila izuzetno uspješna kada je u pitanju dobrovoljno davanje krvi i to je bila najuspješnija godina u 50 godina dugoj historiji trebinjske Transfuziologije i davalaštva krvi. Prikupili smo 2273 doze krvi, organizovali 51 akciju davanja krvi. U prošloj godini imali smo najveći broj dobrovoljnih davalaca krvi i najveći broj prikupljenih jedinica. - istakao je doktor Šarenac te kazao  da oni sami nemaju neki poseban vid animacije novih davalaca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.