REPUBLIKA SRPSKA

Potpisan Ugovor o saradnji RTRS-a i Televizije „K3“

Avaz.ba

9.11.2017

U Multimedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske u Banjaluci, potpisan je Ugovor o saradnji RTRS-a i Televizije „K3“.  

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske Draško Milinović i zamjenik direktora Televizije "K3" Branko Dakić potpisali su danas ugovor kojim će TV "K3" uz naknadu biti priključena na Multipleks A i postati prva komercijalna televizija koja će početi digitalno emitiranje. Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović istakao je da je Ugovor potpisan u skladu sa privremenim cjenovnikom koji je odobrio Upravni odbor RTRS-a.

- Zadovoljstvo mi je što smo potpisivanjem ugovora potvrdili naše tvrdnje da nema opreme bez naknade, kao što je i K3 prva kao privatni mediji koji ulazi u digitalno emitiranje. I dalje osporavamo odluke RAK-a po pitanju nadležnosti, Vitalni interes RTRS je digitalizacija, ali moramo zaštititi našu imovinu - rekao je Milinović.

Milinović je podsjetio da je RAK kaznio RTRS zbog toga što ova medijska kuća nije ustupila svoju opremu bez nakanade.

Prihvaćena je žalba RTRS-a na to rješenje RAK-a i sve je vraćeno na ponovno odlučivanje - dodao je Milinović. 

Zamjenik direktora Televizije K3 Branko Dakić izjavio je da je veliki korak i historijski trenutak jer je ovo prva privatna televizija koja je ušla u digitalno emitiranje.

Bili smo kolateralna šteta u proteklih godinu dana, ali mi je drago što smo nastavili dobru saradnju i tako će biti i u budućnosti - poručio je Dakić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.