REPUBLIKA SRPSKA

Dodik glasao na lokalnim izborima u Beogradu

Blic.rs

Srna

4.3.2018

Predsjednik RS Milorad Dodik glasao je danas na lokalnim izborima u Beogradu i poručio da glasanjem želi doprinijeti da Srbija bude demokratska i stabilna i ostane snažan faktor stabilnosti u regionu.

- Srbija je zemlja koja je najvažnija za regionalnu stabilnost i razvoj. Želim Srbiju koja je posvećena razvoju i boljitku i koja je zagledana i prema Srbima u okruženju, prije svega u RS - rekao je Dodik novinarima poslije glasanja na biračkom mjestu 34, na Savskom vencu.

Dodik je rekao da RS smatra Srbiju svojom maticom i dodao da je veoma zainteresiran za njenu stabilnost i snagu.

Izbori su u svakoj zemlji, pa i u Srbiji, jedan od oblika dokaza njene demokratičnosti. Ovo je važan dan za Beograd i Srbiju, kao i druge općine u kojima se održavaju izbori kako bi se na legitiman način dobili narodni predstavnici koji će voditi određene zajednice u budućem vremenu - dodao je Dodik.

Naveo je da već drugi put koristi pravo da glasa na izborima u Srbiji, podsjetivši da je prvi put glasao na parlamentarnim izborima.

Dodik je istaknuo da pravo glasanja koristi u skladu sa zakonima Srbije i poručio da je to pravo koje želi ojačati.

Podsjetio je da se dugo godina zalaže da svi ljudi u RS imaju pravo i na državljanstvo Srbije.

Ja ne koristim nikakva druga prava osim svoja demokratska prava da mogu da glasam. Ne koristim prava ni socijalnog, ni zdravstvenog, ni penzionog, jer ta prava koristim u RS. Ako je Srbija dala mogućnost da na ovaj način mogu učestvovati, ja to koristim i ništa više - poručio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.