TREBINJE

Miloš Bodiroga za skoro 16 minuta prešao stazu dugu 4,4 kilometra

P. D.

17.6.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Sedmi put u selu Žakovo u Popovom polju održana je biciklistička trka ”Za sirac sira”, u kojoj je učestvovalo 45 takmičara u četiri kategorije.

Prva kategorija elit stariji od 15 godina, druga kategorija juniori od 12 do 15 godina i treća kategorija djeca ispod 12 godina. Na kraju su vozili i rekreativci, oni koji su željeli prijeći stazu bez takmičenja. Svi takmičari su iz BiH.

Mićo Milošević, predsjednik biciklističke sekcije PD ”Vučji zub” iz Trebinja, kaže da je staza ove godine nešto izmijenjena.

- Vrlo smo zadovoljni stazom kako je izmijenjena i obogaćena. Staza je kružnog karaktera. Zadovoljni smo konkurencijom, a posebno nas raduje što u svim konkurencijama imamo i žene. Počeli smo s entuzijazmom i s nekoliko takmičara, a evo danas smo stigli do broja od 45 takmičara – naglasio je Milošević i dodao da je cilj trke promocija zdravog života i seoskog turizma.

U elit trci stazu dugu 4,4 kilometra prvi je prešao Miloš Bodiroga u vremenu od 15,44. Drugi je bio Petar Spaić s vremenom od 16,49 i treći Radoslav Tešanović s vremenom od 17,35.

Miloš Bodiroga kaže da je ove godine staza duža nego prošle, zahtjevnija, ali da on takve staze inače vozi na takmičenjima.

- To je staza kružnog tipa s veoma dosta tehničkih detalja. To su skokovi preko kamenja, kao stepenice. Ostvario sam vrijeme slično prošlogodišnjem iako je ova staza dosta duže – rekao je Miloš nakon trke.

Jedina u konkurenciji žena u trci elit bila je Spomenka Perišić iz Foče, koja kaže da se na trci našla slučajno.

- Nisam htjela da se takmičim, nagovorili su me. Staza je bila dobra, mada malo teška. Biciklizmom se slabije bavim. Više volim da trčim planinske trke - navela je Spomenka.

U konkurenciji juniora prvi na cilj je stigao Mitar Mirković. Drugo mjesto pripalo je Matiji Gordić, dok je treći bio Marko Mijanović. Najbolja i jedina u konkurenciji žena bila je Maja Bodiroga.

Mitar kaže da staza koju su vozili juniori nije bila naporna, a njena dužina je bila oko kilometar.

- Trka nije bila teška i bila je veoma zanimljiva. Biciklizmom se bavim dvije godine, a to mi je pomoglo da upoznam nove prijatelje - rekao je Mitar.

Maja kaže da joj je prvi put da učestvuje na trci i da joj je želja da i iduće godine dođe.

- Ovo je lijep način da djeca izađu iz kuće i da se drže. Meni je brat pomagao da treniram. Sedmicu sam naporno trenirala pred samu trku. Iako u mojoj kategoriji nije bilo djevojaka, drago mi je da nisam stigla posljednja - ispričala je Maja.

U konkurenciji djece najbolji je bio Nikola Spaić, drugo mjesto pripalo je Nikoli Kisin, dok je treći kroz cilj prošao Aleksa Berak.

Prva u konkurenciji kod djevojčica bila je Doroteja Domazet, dok je druga prošla najmlađa na ovom takmičenju šestogodišnja Ksenija Kovač.

Najstariji takmičar Vojislav Prelević, koji ima 74 godine, kaže da je ove godine staza bila dosta zahtjevnija nego prethodnih, ali da je sretan što je prešao u nekom optimalnom vremenu, mada je imao tehničkih problema.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.