TREBINJE

Bez mjesta u vrtiću ostalo 30 mališana

U četiri objekta JU ”Naša radost” upisano ukupno 430 djece

P.MUCOVIĆ

13.9.2018


Ove školske godine u Javnu ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“ upisano je 430 mališana, 50 više nego prošle godine, dok je 30 mališana ostalo neupisano. 

 Više kategorija

Mališani su podijeljeni u više uzrasnih kategorija, od jasličkog do predškolskog uzrasta.

Prema riječima Aleksandra Vukanovića, direktora JU ”Naša radost”, znatno je veći broj zainteresiranih nego prethodnih godina.

- Među djecom koja se još nisu upisala u vrtić najviše je one čiji roditelji žele da im mališani idu u centralni objekt u naselju Bregovi. Do kraja mjeseca ćemo naći rješenje i vjerovatno upisati svu djecu, čiji su roditelji izrazili želju da upišu mališane u našu ustanovu - istakao je Vukanović.

Dodao je da JU „Naša radost“ raspolaže s četiri objekta, a cijene su kao i prošle godine, od 70 KM za poludnevni boravak djece, 120 za cjelodnevni i 150 KM za jasličku grupu.

 Novi sadržaji

Podsjetimo, početkom ove školske godine s radom je počeo objekt vrtića „Srbija“ u naselju Gorica, koji pohađa pedesetak mališana svih uzrasta, gdje će u novom i moderno opremljenom objektu biti osmišljeni i novi sadržaji, kako bi djeca što kreativnije provodila vrijeme.

 120 KM košta mjesečni boravak u vrtićima JU ”Naša radost” 

150  KM  košta cjelodnevni boravak za jasličku grupu 

70  KM košta poludnevni boravak  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.