KONCERTI

Banjalučane će za novogodišnje praznike zabavljati Džinović, Samardžić i Joksimović

Na Trgu Krajine koncerti tri velike regionalne zvijezde

G. DAKIĆ

27.9.2018

Banjalučane će u novogodišnjoj noći zabavljati jedna od najvećih regionalnih zvijezda - Haris Džinović. Dan prije na banjalučkom Trgu Krajine pjevat će Željko Samardžić, a dan nakon Harisovog koncerta Banjalučane će zabavljati Željko Joksimović.

Pet lokacija

Prvi čovjek grada na Vrbasu Igor Radojičić rekao je da je za manifestaciju „Banjalučka zima“ pripremljen bogat program čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika.

- Odlučili smo da tako uradimo po uzoru na Budvu i neke druge regionalne centre koji na ovakav način obilježavaju ulazak u Novu godinu. Smatram da je to dobra ideja i nadam se da će Banjalučani uživati - kazao je Radojičić.

Prema utvrđenom programu, 30. decembra nastupit će Željko Samardžić, u novogodišnjoj noći Haris Džinović, a 1. januara Banjalučane očekuje veliki koncert Željka Joksimovića.

- U isto vrijeme naši sugrađani i turisti, koje ove godine očekujemo u velikom broju, imat će priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje na pet lokacija u gradu - u Parku Mladen Stojanović, Parku Petar Kočić, Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS - rekao je Radojičić.

 Više turista

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić istakla je da se organizacijom „Banjalučke zime“ namjerava stvoriti kreativan sadržaj u namjeri da se privuče što veći broj turista.

- Sa ovom manifestacijom u rukama imamo dobru ponudu i atraktivan turistički program. Sigurni smo da će nam pomoći i otvaranje novih linija s Banjalučkog aerodroma - kazala je Trivić.

Veliki rast prihoda 

Gradska uprava se odlučila da napravi veću manifestaciju u odnosu na prošlu godinu, jer turisti i građani imaju samo riječi hvale za ovakve događaje. Samim tim, vjetar u leđa su dobili kada su na osnovu analize efekta manifestacije "Proljeće u Banjoj Luci" ukazali na veliki rast prihoda u ugostiteljskim objektima i hotelima.


Trivić: Turistički sadržaji - Avaz
Radojičić: Dobra ideja - Avaz
Samardžić: Nastupa prvog januara - Avaz
Joksimović: Koncert uoči Nove godine - Avaz
Džinović: Nastup u najluđoj noći - Avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.