ZABAVNI PROGRAM

Ispečeno i podijeljeno oko dvije tone kestena

Najboljim ekipama u pripremi paprikaša dodijeljena su i priznanja čime je i zvanično završena ovogodišnja manifestacija

D. Stojnić

Piše: M. Z.

14.10.2018

Bosanska Kostajnica u protekla tri dana bila je domaćin 21. "Kestenijade" koju je pod pokroviteljstvom općine i Ministarstva trgovine i turizma u Vladi RS organizoavala lokalna Turistička organizacija.  

Bosanska Kostajnica dobila je i ime po kestenu, a manifestacija na kojoj je danas po procjeni domaćina bilo oko 25.000 ljudi, skoro cijeli jedan manji grad, odavno je prerasla lokalni nivo. Aleksandar Pašić, portparol općine, naveo je da tokom trajanja "Kestenijade" ispečeno i prisutnim podijeljeno oko dvije tone kestena.

-Tačno 61 ekipa cijeli dan je pripremala paprikaš, organizovan je i "Kesten bal", defile učesnika kroz glavnu ulicu, bogat kulturno - zabavni program, etno i izložba učenika na temu kestena. Bila je i prodajna izložba suvenira i meda...a domaćice su za sve prisutne pripremile i bogat izbor besplatnih jela, kolača... - rekao je Pašić.

Najboljim ekipama u pripremi paprikaša dodijeljena su i priznanja čime je i zvanično završena ovogodišnja "Kestenijada" u Bosanskoj Kostajnici.




D. Stojnić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.