BIH

Svečano dočekan prvi avion na liniji Štokholm - Banja Luka

Direktor aerodroma Duško Kovačević vjeruje da će naredne godine broj putnika biti veći od 100.000

RTRS

SRNA

30.10.2018

Prvi avion aviokompanije "Ryanair" na liniji Štokholm - Banja Luka - Štokholm sletio je danas na Međunarodni aerodrom "Banja Luka".

Na aerodromu je organiziran svečani doček kojem prisustvuju predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ambasador Irske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Majls Giren (Miles), direktor Aerodroma "Banja Luka" Duško Kovačević, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, načelnik općine Laktaši Ranko Karapetrović i načelnik općine Prnjavor Darko Tomaš.

Saradnja s "Ryanairom" ovim je ozvaničena, a, osim s prijestonicom Švedske, ova aviokompanija povezat će Banju Luku s Briselom u Belgiji i Memingenom u Njemačkoj.

Premijerka Cvijanović ranije je istakla da banjalučki aerodrom ima odlične šanse da postane aerodrom regionalnog tipa te da u njegovom razvoju i oživljavanju vidi ogromne mogućnosti i šansu za unapređenje i jačanje ovdašnje privrede, turizma i putničkog saobraćaja.

Cvijanović je tada naglasila da će veliki broj ljudi koji su ranije išli na druge aerodrome u regionu, poput onih u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, koristiti aerodrom u Banjoj Luci.

Trninić je ranije rekao Srni da očekuje povećanje broja destinacija i zainteresiranost aviooperatera za uspostavljanje linija s banjalučkog aerodroma nakon što irska aviokompanija "Ryanair" uspostavi zračni saobraćaj iz Banje Luke.

Trninić je izjavio da su se poslije ove javile još neke kompanije koje su zainteresirane za saradnju.

- Nadam se da će postojati veliko interesiranje putnika, poslovnih ljudi, naših radnika u inozemstvu i turista i da će broj destinacija biti proširen - istakao je Trninić.

Kovačević vjeruje da će naredne godine broj putnika na banjalučkom aerodromu biti veći od 100.000.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.