MANIFESTACIJE

U Dvorovima kod Bijeljine otvoren Drugi sajam mesa

Uz pomoć Vlade RS nastojimo da maksimalno iskoristimo važan resurs

Dvorovi: Očekuje se preko 20.000 posjetioca. Lj.Lj

LJ.LJ.

16.11.2018

U Dvorovima kod Bijeljine je zahvaljujući ogromnim naporima koje je uložilo pruduzeće "Globus tim"danas organiziran Drugi sajam mesa.  

- Što se tiče Vlade RS, uvijek ćemo pružati podršku ovakvim manifestacijama koje pospješuju afirmaciju domaće proizvodnje - izjavio je ministar trgovine i turizma u Vladi RS, Predrag Gluhaković, otvorivši danas u Dvorovima kod Bijeljine ovu sajamsku manifestaciju na kojoj je svoje proizvode izložilo šezdeset proizvođača i prerađivača mesa i mesnih prerađevina, distributeri ovog prehrambenog proizvoda iz regiona, te vinarije s područja BiH i Srbije. Sajam je okupio i proizvođače opreme za preradu mesa, te proizvođače zdrave hrane iz regiona.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je tom prilikom da Bijeljina i Semberija zaslužuju ovakav vid manifestacije, jer se ova regija već prepoznaje u širim okvirima kao žitnica RS i BiH.

- Značajan broj proizvođača hrane upustio se u ozbiljnu proizvodnju mesa, u tov junadi i organiziranje drugih vidova proizvodnje hrane. Gradska uprava pruža podršku svima njima i svemu onome što je dobro i progresivno i što podrazumijeva bolji život ljudi na ovim prostorima. Uz pomoć Vlade RS nastojimo da maksimalno iskoristimo važan resurs, poljoprivredno zemljište i da proizvedemo što više hrane - rekao je Mićić.

Organizator sajma je kompanija „Globus tim“ iz Dvorova, a među suorganizatorima su i „ZP komerc“ Vršani, Gradska uprava Bijeljina i druga bijeljinska preduzeća. Ove godine očekuje se prisustvo oko 20.000 posjetioca na Sajmu mesa u Dvorovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.