NEPOGODE

Očišćen put do Luke i Kruševog Dola, bolesnici dobili lijekove

Deblokirana srebrenička sela

Zbog snijega na kolovozu otežan saobraćaj. S. Smajlović

S. Smajlović

10.1.2019

Tri firme odabrane za zimsko održavanje lokalnih puteva na području općine Srebrenica neprekidno rade i sinoć je očišćen put od Podravanja do planinskih sela Luka i Krušev Do, izjavio je za „Avaz“ načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Bojan Josipović.  

Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, kaže da je put očišćen do oba sela, ali se ne može saobraćati malim vozilima i da su bolesnici dobili lijekove koji su im potrebni.

Josipović tvrdi da su svi prioritetni putni pravci na području ove općine očišćeni i da mehanizacija neprestano radi, ali da novi snijeg pravi probleme i otežava prohodnost u planinskim predjelima.

- Zbog angažiranja mehanizacije na čišćenju prioritetnih lokalnih puteva zadužene firme ne stižu da kvalitetno očiste gradske ulice i trotoare, posebno veći broj padinskih ulica, koje su neprohodne za saobraćaj - naglašava Josipović.

U Komunalnom poduzeću "Polet" kažu da će nastojati danas očistiti prioritetne ulice i trotoare, a da će padinske ulice čistiti narednih dana.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, a mjestimično i leda, otežan je saobraćaj na regionalnom putu Srebrenica - Skelani, preko Zelenog Jadra i Srebrenica – Podravanje - Milići, preko prijevoja Ljeljendo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.