ZBOG SNIJEGA

Haos u Srebrenici: Neprohodni putevi, pojedine kuće bez struje i vode

Mokar i težak snijeg prouzrokovao je velike štete na voćnjacima i plantažama maline i kupine, a ima i oborenih stabala na kolovozima

Put za Luku. S. Smajlović

S. Smajlović

26.2.2023

Nove snježne padavine i poledica na kolovozu otežali su saobraćaj na svim regionalnim i planinskim putevima srebrenićke općine. 

Visina snijega u planinskim krajevima veća je od 50 centimetara, Na planinskim prevojima Stublića, Vukeljinog stana, Brežana, Stoca i Osmača ima smetova iznad jednog metra.

Mokar i težak snijeg prouzrokovao je velike štete na voćnjacima i plantažama maline i kupine, a na kolovozima, osim velikog snijega ima i oborenih stabala. Svi lokalni putevi su neprohodni te sva planinska sela očekuju dolazak ekipa za održavanje puteva u zimskom periodu.

Teška mehanizacija probija se do planinskih sela Luke i Krušev Dola. Međutim, mještani ovih sela, javljaju da put nije očišćen te prijevoznici učenika neće moći voziti djecu u škole u Srebrenicu. Istih problema imaju i đaci drugih planinskih sela.

Osim što u Luci i Kruževom Dolu dolazi do povremenog prekida u napajanju električnom energijom, u gradu i drugim selima, problema ima i sa snabdijevanjem vode iz gradskog vodovoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.