KONTROLE

Šta se krije iza akcije MUP-a RS: Specijalci s dugim cijevima zaustavljaju građane

Glavni cilj rasvjetljavanje težih oblika krivičnih djela

Avaz.ba

29.1.2019

Policija na entitetskoj granici. S. Saletović

U sarajevskom naselju Dobrinja, koje se nalazi na granici dva entiteta RS i FBiH, pripadnici MUP-a RS u maskirnim uniformama i s drugim cijevima zaustavljaju i legitimiraju vozače koji namjeravaju prijeći entitetsku granicu.  

Ovo je informacija koju su danas objavili brojni portali koji se pitaju šta se zapravo dešava i imaju li pripadnici MUP-a RS pravo po zakonima BiH ovako obučeni zaustavljati građane.

Povodom toga smo kontaktirali PU Istočno Sarajevo, gdje su za Avaz.ba kazali da se radi o klasičnoj planskoj akciji koju su u medijima već neko vrijeme najavljivali.

- Radi se o planskoj preventivnoj akciji koju je MUP RS već neko vrijeme najavljivao. Akcija ima za cilj rasvjetljavanje težih oblika krivičnih djela. U toj akciji učestvuju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), čiji specijalci imaju upravo takvu uniformu i kape na glavi - kazali su iz PU Istočno Sarajevo.

Oni su dodali da se ova planska akcija realizira uz saradnju PU Istočno Sarajevo i Sektora kriminalističke policije te Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.