KOMPJUTERSKI KRIMINAL

Poznati banjalučki haker Aljoša Borković uhapšen u Hrvatskoj

MUP RS za njim rasposao potjernicu

Aljoša Borković. Facebook

B. C.

16.4.2024

U Hrvatskoj je uhapšen poznati banjalučki haker Aljoša Borković o čemu je obaviješten i MUP Republike Srpke koji je za njim raspisao potjernici. 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavješteno je od Nacionalne jedinice EUROPOL-a Republike Hrvatske da je lice A.B. iz Banja Luke lišeno slobode dana 28.03.2024. godine u Hrvatskoj, te je da mu je 29.03.2024.godine od Opštinskog državnog tužilaštva u Sisku određen istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta - saopćeno je iz MUP-a RS, odakle su dodali:

Podsjećamo, MUP Republike Srpske je u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavio više izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica A.B. zbog počinjenih više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta, ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom Republike Srpske, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske.

Za ovim licem bila je raspisana potraga od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

O rezultatima izvršenih provjera obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.