BANJA LUKA

Kreativni buvljak okupio slikare, grafičare, solomahere

Ovdje izlažu svi oni koji stvaraju, a nemaju priliku da žive od svog rada, kazala je Dakić

Građani pokazali interes za radove

G. DAKIĆ

11.2.2019

U banjalučkom Domu omladine prethodnog vikenda održan je još jedan “Pop art market”, na kojem su dizajneri i umjetnici izložili svoje proizvode i radove. “Pop art market” održava se već godinama, a učesnici kažu da im je to jedinstvena prilika da konačno nešto zarade od svog rada.

 Nove prijave

- Ovo je, zapravo, kreativni buvljak. Govorimo da je to market s karakterom. Ovdje izlažu nezaposleni slikari i grafičari, solomaheri, samostalni umjetnici, izdavači… svi oni koji stvaraju, a nemaju priliku da žive od svog rada - kazala je Nina Dakić, jedan od organizatora marketa.

Podsjeća da je Prvi “Pop art market” održan prije sedam godina i da je bio rezultat druženja grupe umjetnika koji su imali iste ljubavi, ali i iste problema. Dakić dodaje da su do sada kroz market prošle stotine umjetnika i hiljade posjetilaca.

- Veliko nam je zadovoljstvo kad nam na pristignu nove prijave i kad imamo priliku da banjalučkoj publici predstavimo nekoga novog u ovom poslu. Radove koji će biti predstavljeni na marketu, bira žiri, koji se sastoji od grafičara, slikara, grafičkih dizajnera i psihologa - istaknula je Dakić.

Dobra prilika

Boris Maksimović, vlasnik i urednik Izdavačke kuće “Imprimatur”, kaže da su ovakvi sajmovi najbolja prilika da se predstave prvenstveno mladi.

- Ovo je najdirektniji način da se upoznamo s čitaocima i da ih pitamo šta bi željeli da bude objavljeno - kazao je Maksimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.