NEPOGODE

Nastavlja se gašenje požara na Romaniji

Iz Civilne zaštite potvrdili su da nema opasnosti po ljude i okolna naselja

Gašenje požara je prekinuto sinoć, a nepristupačan teren je otežavao posao. Ilustracija

Fena

28.10.2019

Gašenje požara na obroncima Romanije, koje je prekinuto sinoć, nastavit će se jutros, potvrđeno je iz Civilne zaštite općine Pale

Rukovodilac Službe civilne zaštite Dragan Elek istaknuo je da se požar, prema jutrošnjim informacijama s terena, nije proširio. Rukovodioci šumskog gazdinstva jutros bi, dodaje, trebali izaći na najkritičnija mjesta.

Nakon izviđanja helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske, odlučit će se hoće li u gašenju požara i danas biti angažiran helikopter Oružanih snaga BiH.

Gašenje požara na obroncima Romanije prekinuto je sinoć, a nepristupačan teren otežavao je posao vatrogascima. U poslijepodnevnim satima u gašenje požara bio je uključen helikopter Oružanih snaga BiH, koji je u šest naleta ispustio velike količine vode nad žarištem požara. 

Iz Civilne zaštite potvrdili su da nema opasnosti po ljude i okolna naselja.

Požar na jugoistočnoj strani Romanije aktivan je već nekoliko dana.

- Ovo je jedan od najtežih požara koji smo do sada imali, zbog toga što je na vrlo nepristupačnom terenu, na najudaljenijoj tački od puta. Visoka crnogorična šuma puna je smole i suha tako da je jedan od najtežih požara do sada - istaknuo je Dragan Elek, rukovodilac Službe civilne zaštite Općine Pale.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.