TREBINJE

Za praznike očekuju veliki broj gostiju

Već sada popunjeno oko 90 posto kapaciteta

U gradu će u novogodišnjoj noći nastupiti Hari Mata Hari. P. Mucović

Piše: P. Mucović

20.12.2019

Za novogodišnje i božićne praznike u Trebinje će i ove godine, već tradicionalno, bar ako je suditi prema najavama, stići veliki broj gostiju. Ako se tome doda da će u čuvenoj bašti pod platanima u novogodišnjoj noći nastupiti Hari Mata Hari, dobra zabava je zagarantirana.


Program za djecu

Prema riječima Marka Radića, direktora Turističke organizacije (TO), već sada je popunjeno oko 90 posto kapaciteta.

- Trebinje raspolaže sa skoro 3.000 registrovanih kreveta, počev od 16 hotela pa do privatnih apartmana, od hotela s pet zvjezdica do kategorisanih apartmana sa tri zvjezdice – ističe Radić.

Osim muzičkih sadržaja, planirana je promocija domaćeg, kraft piva u Dučićevoj ulici 28. decembra, kao i 4. januara.

- Nismo zaboravili ni one najmlađe, pa će tako 31. decembra od 12 sati za njih biti organizovan doček dječije Nove godine - istakao je Radić i dodao da se najviše gostiju očekuje iz BiH, Crne Gore i Srbije.

Vremenski uvjeti

Prema njegovim riječima, godina na izmaku je za TO bila veoma uspješna. Za 11 mjeseci zabilježeno je skoro 94.000 noćenja i u ovisnosti o decembru i noćenjima prijavljenim u privatnom smještaju, nadaju se da će prvi put prijeći 100.000.

- Sezona je dobra, s obzirom na vremenske uslove koji su bili nepovoljni od aprila do polovine jula, a dolazili su nam turisti iz više od 70 zemalja – kaže Radić.

Doček Nove godine od 50 do 90 KM

- Cijene za doček Nove godine u restoranima i hotelima kreću se uglavnom od 50 do 90 maraka. U kafićima su dosta niže – naglašava Radić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.