BOSANSKA GRADIŠKA

Izolacija u „Džekinoj avliji“

Fudbalerima i navijačima savjetuje da se dobro paze opasnog virusa, ali i da se ne udebljaju

Cojle u svom kutku izložio fotografije s putovanja. B. Grgić

Piše: B. Grgić / Avaz.ba

20.4.2020

Izolacija ne pada teško Kasimu Grgiću, Cojletu, najpoznatijem navijaču bh. fudbalske reprezentacije u Bosanskoj Gradišci. S obzirom na to da ima više od 65 godina, kako kaže, ima vremena na pretek. Ali pametno ga koristi. Sa suprugom je mahom u kući uz televizijski program, na vezi je sa djecom i unučadi, koja žive u Danskoj.


Vraćanje na staro

A kada nije među četiri zida, onda je u prelijepom dvorištu, nazvanom „Džekina avlija“.

- Ovo je moj kutak, nazvao sam ga po miljeniku Džeki. Tu su fotografije sa Papetom, Borčetom, Misimovićem, Rahimićem, Kodrom i drugima. Veliki sam fan naše reprezentacije, sa njima sam putovao u Dansku, Slovačku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Slovačku... - kazuje Cojle.

Postavio i tablu s nazivom. B. Grgić

Fudbalerima i navijačima savjetuje da se dobro paze opasnog virusa, ali i hrane, te da se ne udebljaju. Optimista je i vjeruje da će nakon mjeseca ramazana ponovo sve biti po starom.

- Nadam se da će nakon ramazana, koga ću ispostiti od prvog do zadnjeg dana, krenuti lov na srndaće, sportski događaji, da će život živnuti. Do tada treba biti disciplinovan i pozitivno razmišljati. Evo ja sam juče, na Vaskrs, veći dio dana mojim prijateljima pravoslavcima  čestitao veliki praznik. Život mora teći dalje - optimista je Cojle.

Zasadio jagode. B. Grgić

Svoje tvrdnje potkrijepljuje i bujnim jagodama, kojima svakodnevno poklanja nekoliko sati pažnje i ljubavi. Smatra da će se čovjek skupa sa prirodom i uz iskrenu molitvu izboriti za opstanak i nastavak lijepog života.

Ima simbolike

- Evo i ove moje jagode će nas okrijepiti i usrećiti u vrijeme ramazana, nakon dnevnog posta. Smatram da u tome ima simbolike , da život pobjeđuje i da koronavirus sigurno gubi bitku – ističe Cojle.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.