BOSANSKA GRADIŠKA

Sejad Jahić Orahovcima u dijaspori šalje fotografije prirode i poeziju

Njegova biblioteka s potpisima autora impozantna

Piše: B. Grgić

9.4.2021

Jahić: Svojevrsni promotor poezije i druge pisane riječi. B. Grgić

Zahvaljujući Sejadu Jahiću, svestranom Orahovcu, ova prelijepa varošica u Bosanskoj Gradišci življa je u vrijeme pandemije. Sejad je veliki zaljubljenik u fotografije i prirodu, pa neumorno, gotovo svakodnevno pješači do obronaka Prosare ili na drugu stranu do Save. Fotografije objavljuje na društvenim mrežama i na taj način Orahovcima u dijaspori pokazuje ambijent iz rodnog mjesta.


Dobili donaciju

- Moji Orahovci su zaslužili da im za dobrotu uzvratim fotografijama ili postovima na društvenim mrežama. Ponosan sam na Klub „Džemal Bijedić“ iz Ensa, grada u Austriji u kome je veliki broj ljudi iz Orahovice. E, pa oni su nama ovdje donirali određenu količinu zaštitnih maski i dezinfekcionog materijala. Misle na nas i hvala im, njima sam posvetio jedan post - rekao je Jahić.

On je i svojevrsni promotor poezije i druge pisane riječi. Na poklon je nedavno dobio knjigu poezije pjesnika Avdulaha Ramčilovića „Idemo dalje“. Njegova biblioteka s potpisima autora je impozantna.

- Svojim knjigama, poezijom i prozom obradovali su me i Slađa Zubčević, Ago Haurdić, Suada Kovačević-Malkoč, Hikmeta Mehić, Ismet Čausević, Dilista Međedović, Smajo Idrizović, Hajrudin Lule Mekić, Boško Grgić, Edin Krupljanin, Ervin Jahić, Zijad Bećirević, Kemo Mujičić i drugi dragi prijatelji. Uz knjigu lakše provodim ovo vrijeme okovano pandemijom - kaže Jahić, koji je, također, svojom poezijom obradovao mnogobrojne prijatelje.


Ljubitelj lova

Jahić je i veliki ljubitelj prirode i lova. Prosaru poznaje kao vlastiti džep i najbolji je promotor šetnje po ovoj planini ljepotici. Svojim fotografijama i zapisima pokazao je da Prosara obiluje prelijepim izvorima, šumskim plodovima, ali i svježinom i vidikovcima, odakle se, kao na dlanu, vide Bosanska Gradiška ili predjeli i naselja u Slavoniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.