PODRŽAO SNSD

Trebinjci potpisivali peticiju protiv Inckove odluke

Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa, kaže jedan od potpisnika peticije Petar Milošević

A. Ka. / Srna

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja

Foto: Srna


U Trebinju je sinoć na Trgu slobode organizovano potpisivanje peticije povodom toga što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

- Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa. Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da dođu ovdje na Trg da je potpišu - rekao je jedan od potpisnika peticije Petar Milošević.

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja, a podržao je Gradski odbor SNSD-a. Osim u Trebinju, peticiju su jučer potpisivali i građani u Doboju, Bijeljini i Banjaluci.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

NA VRH

Podijeli članak na