PODRŽAO SNSD

Trebinjci potpisivali peticiju protiv Inckove odluke

Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa, kaže jedan od potpisnika peticije Petar Milošević

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja. Srna

A. Ka. / Srna

25.7.2021

U Trebinju je sinoć na Trgu slobode organizovano potpisivanje peticije povodom toga što je odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

- Ovakvu peticiju treba da potpišu svi građani jer je pitanje od nacionalnog interesa. Pozivam sve građane koji su u mogućnosti da dođu ovdje na Trg da je potpišu - rekao je jedan od potpisnika peticije Petar Milošević.

Potpisivanje peticije su organizovali mladi Hercegovine i Trebinja, a podržao je Gradski odbor SNSD-a. Osim u Trebinju, peticiju su jučer potpisivali i građani u Doboju, Bijeljini i Banjaluci.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.