SARAJEVO

Bez rasvjete i dio ulice Zmaja od Bosne!

Neosvijetljene gradske ulice sve veći problem građana

S. Ha. - K. Ke.

12.11.2014

Rasvjeta ulica u gradu BiH postaje sve veći problem za građane, koji zbog neosvijetljenosti svaku noć strahuju pri dolasku kući. Najveći su problem psi lutalice i huligani. Bez rasvjete su, osim centralnih gradskih ulica, i dijelovi naselja Grbavica, Vraca, Hrasnica, a naša ekipa sinoć se uvjerila da ni dio glavne saobraćajnice, ulice Zmaja od Bosne nije osvijetljen! Iako iz „Parka“, koji održava rasvjetu, tvrde da sve sijalice gore, uvjerili smo se da nije tako.

Ova ulica, s tri saobraćajne trake, nema osvjetljenje od Ambasade SAD pa sve do Pofalića, a najveću opasnost predstavlja blizina Kampusa Univerziteta u Sarajevu, iz kojeg izlaze stotine studenata direktno na cestu.

Osim toga, u samom centru grada, u ulici Hasana Kikića postoje tek tri svjetiljke koje je osvjetljavaju, jer ih je nekoliko uklonjeno kada je počela gradnja nove poslovne zgrade.

- Sama živim i vjerujte da noću nije nimalo jednostavno hodati. Strah me je. Čim počinje mrak padati, moram kući, jer znam da poslije neću vidjeti doći do stana - kazala je Irina Nukić, stanarka u ulici Hasana Kikića.

irina-nukic

Nukić: Nije jednostavno

Isto je i na putu prema Hrasnici, gdje je jedan dio naselja potpuno neosvijetljen, kao i u Hrasnom, tačnije na Trg heroja, gdje je rasvjeta slaba.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.