SARAJEVO

Vijećnica u četvrtak i petak zatvorena za javnost

Zbog održavanja Međunarodne konferencije "Sjećanje za budućnost"

Onasa

12.11.2014

Zbog održavanja Međunarodne konferencije "Sjećanje za budućnost" Vijećnica će sutra i u petak do 13.00 sati biti zatvorena za posjetitelje saopćio je Grad Sarajevo.

Međunarodna konferencija "Sjećanje za budućnost" ("Remembering for the Future") se realizira uz finansijsku podršku Njemačkog ministarstva vanjskih poslova.  

"Obzirom da se ove godine širom svijeta obilježava 100. godišnjica početka Prvog svjetskog rata, učesnici Konferencije iz 26 zemalja Evrope svojim izlaganjima će upoznati javnost sa inicijativama i projektima  u oblasti obrazovanja odraslih, te njihovim doprinosom evropskoj kulturi sjećanja i pomirenja", navodi se u saopćenju.

Značajan segment konferencije biće dodjela Grundtvig nagrade, koja se po prvi put uručuje na prostoru jugoistočne Evrope.

Predviđeno je da sutra, sa početkom u 17.30 sati, u Vijećnici ovu nagradu uruči zamjenik gradonačelnika Ranko Čović.

Grundtvig nagrada je najveća evropska nagrada na polju obrazovanja odraslih za istaknute projekte u 2014. godini, sa fokusom na lokalnoj historiji tokom Prvog svjetskog rata ali i savremenim pristupima u promoviranju mira, prevenciji konflikta i borbi protiv ksenofobije putem obrazovanja odraslih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.