SARAJEVO

OTKRIVAMO Efendić smjenjuje pomoćnike i zapošljava stranačke pulene

Načelnik Novog Grada nastavlja čistke po vlastitom nahođenju

A. NALO

2.12.2014

Novogradski načelnik Semir Efendić (SDA) nastavlja sa čistkama nepodobnih kadrova koji mu se ne sviđaju u Općini, kazali su nam dobro upućeni izvori u Općini Novi Grad. Dervo Čolakhodžić, dugogodišnji pomoćnik načelnika za investicije i komunalnu infrastrukturu i stambene poslove, najnoviji je primjer Efendićeve samovolje.

Kako su nam kazale radne kolege, Čolakhodžić je bez ikakvog razloga smijenjen i premješten na niže radno mjesto u Civilnoj zaštiti Općine te postavljen za šefa odsjeka. Na njegovo mjesto postavljena je Senka Gafić.

semir-efendic

Efendić: Dovodi podobne

- Načelnik je nastavio s nelegalnim smjenama, ali i sa zapošljavanjem podobnih kadrova i ljudi koji su bliski njegovoj stranci i koji rade za SDA. Tako je uhljebljen i Ibrahim Karšić, koji je zaposlen u Općini. Uz radno mjesto dobio je i druge povlasti, a na raspolaganje mu je dat i općinski službeni auto, koji koristi i u privatne svrhe - kazali su nam uposlenici Općine.

U općinskoj administraciji odnedavno rade i pravnice Nejra Smajić i Mirzeta Čamdžić-Pozder, koje je Efendić, također, doveo na isti način, po rođačkoj i stranačkoj liniji!? Inače, ova je općina klasičan primjer na koji način vladajuća SDA javne institucije zloupotrebljava za uhljebljivanje svojih pulena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.