SARAJEVO

Odlazeći ministri ne prestaju upošljavati nove službenike

VLADA KS Stranke predvođene SDA koriste vakuum do izbora nove vlasti

A. NALO

3.12.2014

Nakon što su novoizabrani poslanici u Skupštini KS nedavno položili zakletvu i prihvatili mandate, kako saznaje "Dnevni avaz", prema trenutnoj situaciji u Kantonu, građani će još dugo čekati na formiranje nove vlade.

Krivični postupak

Prema riječima našeg izvora, SDA i Demokratska fronta još razgovaraju o izboru trećeg koalicionog partnera, sastavljanju Vlade i imenovanju ministara, ali i čekaju šta će se desiti na višim nivoima.

 velida-memic-23

Memić: Saglasnost za prijem

I sve dok proces uspostave vlasti ne bude završen, a u dogledno vrijeme sigurno neće, odlazeći ministri, a ponajviše oni iz SDA, koriste svaki dan da, u ionako obimnu administraciju, uhljebe što više svojih rođaka i stranačkih kolega.

Tako su samo u posljednjem mjesecu ministarstva raspisala na desetine konkursa, javnih poziva, internih oglasa... Većina ih je objavljena na službenoj stranici Vlade KS i vidljivo je da se užurbano, pred istek mandata, popunjavaju mjesta namještenika, imenuju članovi i predsjednici upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama.

Tako je jučer javni konkurs za pomoćnika direktora za krivični i prekršajni postupak u Zavodu za pružanje besplatne pravne pomoći raspisao ovaj zavod, a nakon odobrenja Ministarstva pravde na čijem je čelu ministrica Velida Memić (SDA).

konkursi-123

Faksimili javnih konkursa koje je Agencija za državnu službu Federacije BiH objavila jučer

Ministarstvo saobraćaja KS na čijem je čelu ministar Jusuf Bubica (BPS), također jučer, putem Agencije za državnu službu, raspisalo je konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika.

Stručni saradnik

Traže se stručni savjetnik za rekonstrukciju i izgradnju puteva, viši stručni saradnik za održavanje puteva, poslove signalizacije, sigurnosti saobraćaja i prekomjernu upotrebu puteva te stručni saradnik za informiranje!

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.