SARAJEVO

"Ženski rokovnik" konačno i u BiH

Saradnja Tuzlanke Dunje Tadić i Severine

A. Be.

12.12.2014

"Ženski rokovnik", koji je osmislila Tuzlanka Dunja Tadić, a dizajnirala Severina, stigao je konačno i u BiH. Promocija se održava danas u Alta šoping centru u Sarajevu na štandu ispred DM prodavnice.

Sedmu godinu postojanja “Ženskog rokovnika” obilježila je saradnja s najpoznatijom hrvatskom pjevačicom Severinom, koja je dizajnirala dvije naslovnice, "Lunapark" i "Čipku".

severina-zenski-rokovnik3-2

- Dobila sam zadatak, ali i čast da dizajniram naslovnu stranu "Ženskog rokovnika". To nije običan rokovnik već rokovnik s dušom. Proizvod koji rade žene za žene. Rokovnik je izvrstan poklon za nadolazeće blagdane, jednostavno ga morate imati – poručuje Severina.

"Ženski rokovnik" je zaštićen brand, prijavljen Hrvatskom patentnom zavodu, a dizajniraju ga žene za žene.

severina-zenski-rokovnik1-2

- Ovu saradnju smatramo krunom saradnji rokovnika čija posebnost i specifičnost nije samo njegov sadržaj i izgled nego i naslovnice koje ga najviše izdvajaju od sličnih proizvoda. Kako su naše korisnice žene koje uspješno balansiraju svoj poslovni i privatni život, kada smo razmišljali o saradnji za dizajn rokovnika 2015. tražili smo baš takvu ženu. Severina je žena koja radi zahtjevan i težak posao, a koja je prije svega brižna majka, potvrdila nam je da vrlo pažljivo organizira i planira svoje vrijeme i obaveze u čemu joj pomaže i "Ženski rokovnik" – kaže Dunja Tadić, Tuzlanka koja već 12 godina živi u Zagrebu.

Prije dvije godine saradnju su ostvarili s Aleksandrom Dojčinović, jednom od najuspješnijih hrvatskih modnih dizajnerica, nakon čega je rokovnik dobio epitet "dizajnerski šik".
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.