SARAJEVO

U toku humanitarna akcija na Trgu djece Sarajeva

„Sami ne možemo ništa, zajedno možemo sve“

Autor:Z. Ka.

13.12.2014

Na Trgu djece Sarajeva jutros je počela humanitarna akcija pod motom „Sami ne možemo ništa, zajedno možemo sve“ namijenja za pomoć bolesnom zeničaninu Filipu Blaževiću koji studira u Sarajevu. Ovo je treća akcija po redu koju organizira Nadbiskupski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u suradnji sa udrugom katoličkih studenata „Emaus“ koji su zajedno sa studentima iz Kiseljaka spremili kolače koj prodaju i na taj način prikupljaju novčana sredstva za Filipovo liječenje. 

Tokom prve dvije akcije za Filipa je prikupljeno oko 1.400 KM, a naredna akcija planirana je već za sljedeću subotu. Kako su nam kazali iz centra zadovoljni su prodajom i uspjehom akcije i nadaju se još boljem odzivu.

Filip boluje od akutne leukemije  i njegovo liječenje će se vršiti u dvije faze. Za prvu fazu potrebno je 23.000 eura, a za drugu koja podrazumijeva transplantaciju koštane srži potrebno je oko 100.000 eura.  

- Mnogi su pokazali svoju humanost onoliko koliko su u mogućnosti s obzirom na tešku situaciju u državi, ali svaka pomoć je dobrodošla – kazao je Josip Milanović iz „Emausa“.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.