NOVI DETALJI

Na autu osumnjičenih za ubistvo nije nađen DNK Danke Ilić

Do sada izvještačeno više od 400 tragova pronađenih u službenom vozilu za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili

Za tijelom se još traga. Facebook

Dž. R.

8.5.2024

Tokom istrage o nestanku djevojčice Danke Ilić ni na jednom predmetu koji je izuzet nisu pronađeni biološki tragovi, saznaje Nova.rs.

Novi rezultati

Srpski portal pisao je da je do sada izvještačeno više od 400 tragova pronađenih u službenom vozilu za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili kada su, prema priznanju, udarili djevojčicu. 

Prije nekoliko dana u tužiteljstvo su stigli i rezultati novih vještačenja. Ni na jednom tragu iz službenog auta nema Dankinog DNK-a

- Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila u Boru, kao i tragovi s vanjske strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako ni na vanjskim dijelovima vozila - doznaje Nova.rs od Višeg javnog tužilaštva.

Nije pronađena

Podsjetimo, osumnjičeni radnici borskog poduzeća Vodovod Janković i Dragijević su 26. ožujka, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. 

Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlji deponij na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan s ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40) navodno premjestio na drugu, još uvijek nepoznatu lokaciju.

Njezino tijelo još uvijek nije pronađeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.