SPASIOCI NA TERENU

Novi detalji spašavanja iranskog predsjednika: Oglasio se ministar policije, poznato šta je s Raisijem

Predsjednikov konvoj činila su tri helikoptera

Platforma X

D. R.

19.5.2024

Kako javljaju svjetske agencije došlo je do problema prilikom slijetanja helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik Ebrahim Raisi. 

Spasioci su pokušavali da stignu do mjesta, rekla je državna televizija, ali su ih ometali loši vremenski uslovi u toj oblasti. Prijavljena je jaka kiša uz poneki vjetar.

Prvi izvještaji govore da je helikopter u kojem je bio Raisi grubo prizemljio, objavila je državna televizija dodajući da su na mjesto incidenta upućene hitne službe.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi oglasio se na Platformi X i napisao da spasilačke ekipe još uvijek nisu stigle do mjesta incidenta u planinama - gdje se desila nezgoda sa helikopterom u kojem je bio iranski predsjednik.

Predsjednikov konvoj činila su tri helikoptera. Dok su dva od njih, s raznim ministrima i dužnosnicima, uspješno stigla do odredišta, helikopter koji je prevozio predsjednika Raisija imao je problema prilikom slijetanja.

Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbejdžan. Državna TV objavila je da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici s Azerbejdžanom, nekih 600 kilometara sjeverozapadno od prijestolnice Teherana.

S Raisijem su putovali iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdolahian, guverner iranske pokrajine Istočni Azerbejdžan i drugi dužnosnici, izvijestila je državna novinska agencija IRNA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.