SARAJEVO

KCUS dobio vrijednu donaciju od Sparkasse Banke

Klinici za ginekologiju i akušerstvo

Es. D.

16.12.2014

Sparkasse Banka donirala je danas Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCUS-a PH metar i računar sa pratećom opremom ukupne vrijednosti 7.500 KM.

Tim povodom je u sali Instituta za Naučno istraživački rad KCUS-a održana pres konferencija, kojoj su prisustvovali generalni direktor KCUS-a, prof. dr. Damir Aganović, šefica Odjeljenja dijagnostike i poliklinike na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, doc. dr. Fatima Gavrankapetanović Smailbegović, te direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Banke, Alma Kratovac.

Generalni direktor KCUS-a Damir Aganović zahvalio je Sparkasse Banci, ali i ostalim prijateljima i partnerima KCUS-a.

- Klinički centar danas je dobio vrijednu donaciju, koja je namijenjena Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Ova donacija je od velikog značaja, jer će olakšati rad na Klinici na kojoj se rađaju novi životi. KCUS izuzetno cijeni svaki humani gest, te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju sa Sparkasse Bankom – rekao je generalni direktor KCUS-a Damir Aganović.

Direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Banke Alma Kratovac, istakla je da Sparkasse Banka današnjom donacijom želi doprinijeti boljoj usluzi budućim majkama.

- Ovo ne bismo uspjeli realizirati bez naših klijenata, koji su u Sarajevu pokazali veliki interes za učešće u akciji 'Jedna kartica, jedan osmjeh', gdje je preko 1.000 klijenata, uzimanjem kartice u našoj banci, pomoglo u formiranju fonda za pomoć KCUS-u – istaknula je Kratovac.

PH metar bit će korišten u porođajnoj sali, dok će računar s pratećom opremom biti doniran Odjelu za reproduktivno zdravlje.

Šefica Odjeljenja dijagnostike i poliklinike na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, doc. dr. Fatima Gavrankapetanović Smailbegović, istaknula je da se radi o izuzetno korisnoj donaciji.

- Zahvaljujući doniranom PH metru intenzivirati ćemo nadzor nad plodom u toku samog poroda, te brže reagirati, u cilju rađanja živog i zdravog djeteta – kazala je doc. dr. Fatima Gavrankapetanović Smailbegović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.