SARAJEVO

Hladni radijatori u 700 vogošćanskih stanova

SRAMOTNO Firma „Bags-Energotehnika“ gasi kotlovnice

E. MURAČEVIĆ

27.12.2014

Preduzeće „Bags-Energotehnika“ jučer je počelo gasiti kotlovnice. Građani u više od 700 vogošćanskih stanova već od danas imat će hladne radijatore.

Zaostale plaće

Vremenske prognoze u narednim danima ne idu naruku građanima, jer će temperature biti sve niže. Vogošćani zato ubrzano kupuju peći, grijalice i snalaze se na druge načine da im stanovi ne bi ostali hladni.

Kako su nam kazali iz „Bags-Energotehnike“, radnici u kotlovnicama više nemaju šta ložiti, jer nemaju sredstava za nabavku energenata.

- Kotlovnice su na toplom režimu i vrlo brzo će stati s proizvodnjom i distribucijom tople vode. Dodatni problem je i to što nemamo novca za prijevoz na posao. O isplati 12 zaostalih plaća malo ko razmišlja - ogorčeni su radnici.

bags-depo

Na depou preduzeća nema energenata

Upozorili su da će, ako im ne isplate barem jednu plaću, kotlovnice ove firme zasigurno stati. Ako se to desi, kažu, teško će se ponovo pokrenuti.

Budžetski korisnici

- Treba nam 48 sati za ponovno stavljanje u pogon, čak i u slučaju da dođu energenti. Očekivalo se puno od današnjeg (jučer, op. a.) sastanka s predstavnicima Vlade KS. Međutim, tome da će natjerati budžetske korisnike da izmire dugovanja, malo ko u ovoj firmi vjeruje - ogorčeni su uposlenici.

Bez grijanja i škole

Sve je više korisnika koji otkazuju usluge „Bags-Energotehnike“. Osnovna škola „Mirsad Prnjavorac“, koja bi mogla ostati bez grijanja, pokrenut će vlastitu kotlovnicu, a to će uraditi i drugi koji imaju alternativno rješenje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.