SARAJEVO

Poderana zastava Općine Vogošća pala sa jarbola

Okom kamere

E. Mu.

18.1.2015

Poderana zastava Općine Vogošća danima je bila  istaknuta na jarbolu postavljenom na  Trgu  branilaca Vogošće, ispred  Upravne zgrade Javne ustanove Kulturno sportski centar „Jasmin Isanović Žuti“ u Vogošći. Danima je takav jarbol  „bo“ oči nadležnima ali i drugim građanima koji su svakodnevno „špartali“ centralnom ulicom Jošanička.

Niko od njih se nije  sjetio da poderanu zastavu skine sa jarbola i zamijeni je novom kako bi,  uistinu, služila svečarskoj atmosferi na ovom trgu na kojem se nalazi Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine.

na-jarbolu-nema-zastave-opcine-vogosca-3

Na jarbolu više nema općinske zastave

Zbog čega niko nije obraćao pažnju na jarbole za zastave teško je znati. Kad nisu htjeli nadležni, za poderanu zastavu se pobrinuo vjetar. „Skinuo“ je sa jarbola i  „bacio“ na trotoar ispod njega.

No, zastavu ni na trotoaru očito niko ne vidi. Ne vidi ni tragove vandala koji tablu koja obilježava „Trg branilac Vogošće“  „kite“ različitim naljepnicama kojima na ovoj oznaci, očito, nije mjesto.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.