U Trnovu će biti napravljen turistički grad vrijedan 4,5 milijardi KM

Projekat podrazumijeva izgradnju hotela, stanova i trgovačkih centara

Redakcija
02.02.2015 12:46

Predstavnici Općine Trnovo i kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su danas sporazum o izgradnji integriranog turističkog grada "Buroj Ozone".

Riječ je o projektu vrijednom oko 4,5 miijardi KM koji podrazumijeva izgradnju stanova, hotela, trgovačkih centara...

Načelnik općine Trnovo Ibro Berilo istaknuo je da će naša zemlja dobiti turistički kompleks i najveću investiciju poslije rata.

Direktor  firme Buroj Ismail Ahmed zadovoljan je saradnjom te istaknuo da je njhova kompanija među vodećim u svijetu kada je riječ o urbanističkom razvoju.

Ahmet je tom prilikom kazao da je potpisivanje dokumenta samo prvi korak ka izgradnji jakog partnerstva između vlasti BiH i kompanije Buroj Property Development.

Ta kompanija je, kako je kazao, jedna od vodećih za urbanistički razvoj i posvećena je tome da postane jak partner BiH u razvijanju ogromnog turističkog potencija koji država ima.

"Došli smo ovdje da radimo s vlastima BiH kao partner u cilju osiguravanja da profite i beneficije našeg zajedničkog projekta podijele Buroj Property Development i građani BiH - istakao je Ahmet.

Kako je naveo, firma koju predstavlja namjerava asistirati da BiH postane jedan od lidera u turizmu u zemljama okruženja i šire.

NA VRH