SARAJEVO

Odluka o kućnom redu građane će koštati više od 150.000 KM

Šta donose kozmetičke promjene gradskog propisa

A. NALO

3.2.2015

Tijesnom većinom, koja je okupljena oko nove koalicije SDA - SDP, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća (GV) usvojen je Nacrt izmjena i dopuna Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama u KS. 

Unosan posao 

Dokument koji ne nosi nikakve značajne promjene u odnosu na postojeće odluke upućen je u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Osim građana, učesnici u javnoj raspravi bit će i predstavnici Ministarstva stambene politike KS, gradskih općina i klubova vijećnika u GV.

Inače, kada se završi javna rasprava, izmijenjena verzija odluke morat će biti ponovo postavljena na svim oglasnim pločama u 5.000 ulaza. S obzirom na to da je Grad već mjesecima u finansijskoj dubiozi, vijećnici s pravom pitaju kome će to Grad iz oskudne kase dobro platiti ovaj unosni posao.

enes-husejnovic

Husejnović: Bez podrške

Kako je kazao Enes Husejnović, predsjednik Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH, oni nisu podržali nacrt odluke iz prostog razloga što već postoji gradski propis koji regulira pitanja iz ove oblasti. 

Izmjenom i dopunom postojeće odluke vrše se kozmetičke izmjene samo u dva člana, odnosno, daju se malo preciznija rješenja. 

Stvarne potrebe

- Mišljenja smo da nije bilo stvarne potrebe za izmjenom Odluke. Posebno zbog toga što će to budžet Grada, odnosno građane, porezne obveznike, koštati, procjenjujemo, između 150.000 i 200.000 KM - kazao je Husejnović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.