SARAJEVO

Velika aleja dobiva videonadzor i savremeno fijakersko stajalište

Zavod za izgradnju odabrao najpovoljnijeg izvođača radova

Autor:A. NALO

24.3.2015

Ukoliko ne bude žalbi na izbor najpovoljnijeg izvođača, za desetak dana trebali bi početi završni radovi na uređenju fijakerskog stajališta na početku Velike aleje na Ilidži.

Od novca koji je zarađen od prošlogodišnje prodaje karata za ulazak na Vrelu Bosne bit će završene posljednje dvije faze ovog velikog projekta.

Kazao je to za "Avaz" Osman Delić, direktor JU "Zaštićena prirodna područja KS".

Tenderska procedura

- Zavod za izgradnju KS proveo je kompletnu tendersku proceduru. Prije nekoliko dana izabran je izvođač. Čekamo da prođe žalbeni rok i da radnike uvedemo u posao. Na raspolaganju imamo 101.000 KM. Od tog novca postavit ćemo završni sloj asfalta i granitne ploče na stazama, napravljena česmu, montirati javnu rasvjetu i klupe za sjedenje - ističe Delić.

osman-delic

Foto: Arhiva (Delić: Novac od ulaznica)

Prema njegovim riječima, nešto ranije završeno je postavljanje prečistača u zemlju tako da se više nesnosan smrad neće širiti najljepšom alejom, po kojoj smo prepoznatljivi nadaleko.

Nesavjesni vozači

- Također, kako bi se zaustavilo daljnje uništavanje Velike aleje i stogodišnjeg drvoreda, na ulazu će biti postavljene videokamere i rampe. Na taj način kontrolirat ćemo ulaz i izlaz s ovog područja i spriječiti nesavjesne vozače koji brzo voze - naglasio je Delić.

Fijaker - štand na Vrelu Bosne

Kako ističe Delić, nakon završetka radova na početku Aleje ovaj dio Ilidže bit će najljepši i najuređeniji. Naime, izgradnjom štajališta na Vrelu Bosne prije nekoliko godina na primjeren način riješen je dolazak i smještaj fijakera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.