SARAJEVO

ZAVRŠENA SKUPŠTINA KS Zastupnici podržali glavnu tužiteljicu Dalidu Burzić

Nije prihvaćen izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje KS

A. J.

29.6.2015

14:58- Burzić je istaknula da je stanje u Tužilaštvu alarmantno.

- Zatekla sam 145.000 neriješenih od čega je 851 iz privrednog kriminala. Ljudski resursi nisu dovoljni kao ni uvjeti njhovog rada - dodala je Burzić.

Zastupnici nisu podržali izvještaj, ali su iskazali punu podršku tužiteljici.

Završena je sjednica Skupštine KS.

14:13- Kaznena politika u Kantonu Sarajevo je najlošija u FBiH, kazala je to u uvodnom izlaganju o radu Tužilaštva KS glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić.

- Dolaskom na ovu funkciju zatekla sam 1.100 neriješenih istraga u proteklom periodu. U narednom periodu prioritet će biti rad na slučajevima organiziranog i privrednog kriminala koji iziskuje vrijeme.Povećat ćemo broj žalbi kako bismo uticali na kaznenu politiku sudova - kazala je Burzić.

13.11 Skupština KS nije prihvatila izvještaj o radu i finansijkom poslovanju Službe za zapošljavanje KS za 2014. godinu. Usvojen je izvještaj o radu za 2014. godinu Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. Izvještaj o radu Tužilaštva KS bit će posljednja tačka današnje sjednice jer se čeka dolazak glavne kantonalne tužiteljice.

12.16 Skupština je jednoglasno prihvatila izvještaj o radu za prošlu godinu JU "Apoteke Sarajevo". Privaćeni su programi rada i finansijskog poslovanja Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš", JU "apoteke Sarajeva" i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.
Protiv programa rada Opće bolnice glasalo je 11 zastupnika. Zastupnik SBB-a Zvonko Marić kazao je da u bolnici ima puno propusta, a jedan od njih je i izdavanje prostorija bolnice privatniku.

11.21 Nastavljena je četvrta radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Zastupnici su jednoglasno prihvatili nacrt izmjena i dopuna Zakona o zaštiti kulturne baštine. Javna rasprava trajat će 60 dana.

U javnu raspravu u trajanju od 60 dana upućen je i nacrt B faze izmjena i dopuna Prostornog plana KS za period 2003.-2023. sa nacrtom o izmjenama i dopunama odluke o provođenju ovog prostornog plana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.