SARAJEVO

Ilidžanski bazen spas od vrućina

GRADSKA KUPALIŠTA Simbolične cijene privukle stotine posjetilaca

E. DRAGUNIĆ

9.7.2015

Nesnosne vrućine natjerale su mnoge sugrađane da spas potraže na obližnjim bazenima i kupalištima. Dok je na Bembaši i jučer bilo tek nekoliko kupača, koji su se takmičili u skokovima u vodu, na otvorenom bazenu na Ilidži bilo je mnogo življe.

Nije skupo

Naša ekipa posjetila je jučer ovaj bazen i zatekla više stotina kupača.

Simbolična cijena ulaznice od tri marke privukla je sve generacije, od najmlađih do najstarijih. Mada vikendom, kako nam rekoše na ulazu, kada je cijena ulaznice četiri KM, bude mnogo više posjetilaca.

Slavka Bogunović je došla iz Centra. Posljednjih pet godina redovno dolazi na otvoreni bazen i, kako kaže, uživa u suncu i kupanju.

mila-maca-i-slavka-bogunovic

- Drago mi je što ima jedno ovakvo mjesto u gradu gdje se može u ljetnim danima doći i odmoriti se. Prelijepo mi je ovdje. Jeste da je voda malo hladnija, ali je čista, što je najvažnije. Također, i zrak je, zbog blizine Igmana, dosta bolji nego u gradu. A nije ni skupo, taman za naše, penzionerske džepove - kazala je Bogunović.

S njom je prijateljica Mila Maca s Dobrinje. Ona se, ističe, raduje svakom dolasku na ovaj bazen.

Kvalitet vode

- Dođemo ujutro i budemo cijeli dan. Fina je i raja, nema pretjerane gužve niti bilo kakvih problema. A i cijene su u skladu s mojim budžetom - rekla je Maca kroz osmijeh.

Upravnik bazena Elmir Mušanović kazao nam je da su zadovoljni posjetom, a da više gostiju očekuju poslije ramazana. Što se tiče čistoće vode, kaže, mijenjaju je svakih 15 dana.

Bijeg iz gradske gužve

Na kupanje i sunčanje došao je i Aziz Kujundžić, koji, kako nam je rekao, uživa u odmoru. Svakodnevno je tu i svima preporučuje da pobjegnu iz gradske gužve i dođu na bazen da se rashlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.