SARAJEVO

Vlada KS "Parku" povjerila održavanje javne rasvjete

Kantonalna firma opet dobila vrijedan posao

A. NALO

26.12.2015

Vlada KS na posljednjoj sjednici odlučila je da i u narednih sedam mjeseci javnu rasvjetu na području devet općina održavaju i popravljaju uposlenici preduzeća „Park“. U slučaju većeg obima kvarova, uz saglasnost resornog ministarstva, ova kompanija moći će angažirati i druge firme. 

Specijalna oprema

Kako nam je kazao direktor „Parka“ Safet Baltić, njima je rasvjeta povjerena još od septembra 2014. godine, otkad je značajno smanjen broj kvarova na rasvjeti.

- Novom odlukom Vlade taj angažman je produžen do jula. Za ove poslove i dalje na raspolaganju imamo pet timova koji za rad na visini imaju četiri autokorpe, kao i drugu specijalnu opremu. Također, pokrenuli smo nabavku još jednog vozila i taj posao ćemo završiti tokom januara - kazao je Baltić.

safet-baltic

 Baltić: Dobili posao

Prema njegovim riječima, građani će i dalje kvarove moći prijavljivati Centru za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom KS, i to na broj telefona 033/564-444. 

Finansijska situacija
 
- Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS po prijavi kvara Centru preduzeću „Park“ prosljeđivat će nalog za intervenciju na terenu. Isključivo po toj proceduri ćemo raditi. Svaka vrsta posla i zadataka koji nam dodijeli Vlada KS, naš osnivač i vlasnik, itekako je dobrodošla za preduzeće „Park“ i svakako će doprinijeti poboljšanju finansijske situacije - istakao je Baltić.

Za javnu rasvjetu u KS Vlada je u budžetu za 2016. godinu izdvojila 1.000.000 maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.