SARAJEVO

Na Vrelu Bosne bit će pojačana inspekcijska kontrola za prvomajske praznike

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove odlučila

Fena

29.4.2016

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove će tokom prvomajskih praznika osigurati na sarajevskom izletištu Vrelo Bosne prisustvo sanitarnih, veterinarskih i tržišno-turističkih inspektora jer se tu tradicionalno očekuje veliki broj izletnika povodom obilježavanja Prvog maja, praznika rada.

Inspektori će kontrolisati i sankcionirati bespravan promet roba, posebno proizvoda životinjskog porijekla, koji se u takvim okolnostima nerijetko prodaju bez dokaza o porijeklu i zdravstvenoj ispravnosti.

Nadzor će se realizirati u saradnji sa službenicima Kantonalne javne ustanove za zaštićena područja i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona.

Inspektorat veterinarske inspekcije je radi očekivane pojačane prodaje mesa zbog prvomajskih praznika, za dane vikenda uspostavio dežurstvo za veterinarsko-zdravstveni nadzor u objektima za klanje na području Kantona.

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove napominju građanima da meso i mesne prerađevine kupuju u registriranim objektima koji su pod stalnim nadzorom inspekcijskih organa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.