SARAJEVO

Dobrodošli na promociju Mostarskih Rođenih u Sarajevo

FK Velež u istoriji uvijek imao veliki broj simpatizera u glavnom gradu BiH

(A. Vr.)

14.6.2016

Činjenice kažu, da je spletom različitih okolnosti, FK Velež u istoriji uvijek imao veliki broj simpatizera i navijača u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Navijači i simpatizeri FK Velež koji su odlazili u Sarajevo, uvijek su nosili dio kluba sa sobom, te pričom o istom povećavali broj ljudi koji gaji simpatije prema njemu. Nepobitna je činjenica da je FK Velež, nakon sarajevskih klubova, većini bio drugi najomiljeniji klub, a poznato je da je nakon rata, jedna od prvih obnovljenih podgrupa navijača FK Velež bila upravo ona sarajevska tj. ilidžanska.

Škola fudbala koja se učila na mostarskim ulicama, kultura i odnos prema klubu, te sami ideali na kojima Velež počiva su našli svoje mjesto na svim krajevima planete, a “Mostarski Rođeni” u osnovi svog postojanja pokušavaju da sve one koji i dalje čuvaju tu ljubav u sebi okupe na jedno mjesto. Nakon početnih aktivnosti u samom gradu Mostaru, na koje su se odazvali Veležovi navijači širom svijeta, pa tako i oni iz Sarajeva, odlučili smo da posjetimo naše navijače u njihovom kraju. Počinjemo tamo gdje nas ima najviše izvan Hercegovine, a to je upravo Sarajevo.

Ukoliko ste spremni da čujete jednu drugačiju priču o Veležu, onu koja uključuje prijateljstvo, odanost, poštenje, neizmjernu ljubav i čvrst stav da su i dalje sačuvani oni ideali na kojima smo odgojeni, onda vas pozivamo da nam se pridružite na promociji Udruženja, te se upoznate sa tim kako i zašto smo nastali, šta smo to uradili za ovo kratko vrijeme da okupimo toliki broj članova i koji su nam planovi.

Ukoliko trebate razlog da dođete, on je jednostavan: Mi smo Rođeni i sve nas ista ljubav spaja!

Promocija će se održati u subotu, 18.6.2016. sa početkom u 17:00h na Pejtonu, Ilidža, u sali Mjesne Zajednice Centar-Ilidža, navodi se na stranici mostarskirodjeni.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.