SARAJEVO

Organizirati sastanak notara sa matičarima u vezi smrtovnica koje se izdaju u ostavinskim i drugim postupcima

Ministar pravde Nenadić održao sastanak sa notarom Mutapčićem

Press služba KS

24.8.2016

Na inicijativu notarskog ureda, ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić, sa saradnicama Irenom Zimom i Azrom  Šahinović, održao je danas sastanak sa notarom Džemaludinom Mutapčićem i njegovim pomoćnicima i saradnicima.

Sastanak je nastavak redovne saradnje ministra Nenadića i notara Mutapčića, a imao je za cilj analizirati trenutno stanje i probleme sa kojima se suočavaju ministarstvo i notar u svom radu.

Ovom prilikom, notar Mutapčić predstavio je svoj rad i moguće unapređenje stanja u smislu saradnje sa nadležnim pravosudnim institucijama. Predložio je ministru Nenadiću organiziranje sastanka notara sa matičarima u Kantonu Sarajevu u vezi kvaliteta smrtovnica koje se izdaju u ostavinskim i drugim postupcima pred nadležnim organima.  

Ministar Nenadić je predložio da se u narednom mjesecu inicira sastanak sa Notarskom komorom Federacije BiH i Federalnim ministarstvom pravde, a nakon toga i sastanak koji je predložen s ciljem konkretne inicijative vezano za izdavanje smrtovnica.

Ministar Nenadić i notar Mutapčić, razgovarali su i o pitanjima rada notara i uvjeta u kojima rade i funkcioniraju, kao i potrebi izmjene određenih propisa na nivou FBIH, a koji su vezani i za nadležnosti Kantona Sarajevo.

Naglašena je odlična saradnja između Notarske komore i Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo, što će prema riječima ministra, biti nastavljeno i unaprjeđeno i u budućnosti.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.