SARAJEVO

Svečana promocija u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu: Promovirano 26 magistara

A. T.

28.10.2017

U svečanoj sali rektorata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) danas je promovirana 16. generacija magistranata Evropskog regionalnog master programa iz demokracije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi. Promociji su, osim univerzitetskih profesora, prisustvovali domaći i strani diplomati, ambasador Italije u BiH, Ivan Šimonović, specijalni savjetnik Generalnog sekretara UN-a te brojne druge zvanice.

Ukupno 26. magistara dobit će dvojnu diplomu od UNSA i od Univerziteta u Bolonji, a do sada je "ERMA" studij završilo blizi 500 studenata. "ERMA" program osnovan je zajedničkim nastojanjima nekoliko univerziteta iz jugoistočne Evrope i Evropske unije.

Rektor UNSA-e Rifat Škrijelj posebno je naglasio neprekidnu posvećenost Sarajevskog univerziteta poboljšanju svoje akademske ponude kroz razvijenje novih interdisciplinarnih, međunarodniih, zajedničkih te programa dvostrukih diploma.

- Počastvovani smo članstvom u Master programu "Global campusa", iz oblasti ljudskih prava i demokratizacije. Jedinstvenost "ERMA" programa je akademski pristup, koji tokom jedne veoma intenzivne godine, kombinuje predavanja, posjete, ekskurzije, stažiranja u regionu – istakao je rektor.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.