SARAJEVO

Vukasović i Dizdarević priključili se Klubu Naše stranke

Sa ranijih sjednica Skupštine KS ( Arhiva)

Avaz.ba

12.12.2017

Poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović i Neira Dizdarević, koji su ranije napustili Demokratsku frontu (DF) i godinu dana djelovali kao samostalni poslanici u okviru parlamentarne grupe "Odgovor", priključili su se danas Klubu Naše stranke.

Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo sada broji pet članova i trenutno je najjači opozicioni blok u tom zakonodavnom tijelu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Odnosa s javnošću Naše stranke.

Predsjednik Naše stranke i poslanik u Skupštini KS-a Predrag Kojović je kazao da mu je čast što se dvoje mladih, obrazovanih i moralno kredibilnih pridružilo članstvu u stranci i u poslaničkim klupama.

Vukasović se do sada bavio pretežno pitanjima mladih i obrazovanjem, a Dizdarević socijalnim i zdravstvenim pitanjima, što će im biti fokus bavljenja i u nastavku mandata.

- Saradnja s Našom strankom za mene bila je prirodna. Uspješno smo sarađivali na Zakonu o visokom obrazovanju, prijedlozima budžeta, ali ono što će biti napredak je infrastruktura i podrška koju Naša stranka nudi u cilju afirmacije njihovih prijedloga - kazao je Vukasović.

Dizdarević je ocijenila da je Naša stranka partija socijalne osjetljivosti, gdje vidi prostor za nastavak svog političkog djelovanja koje je do sada bilo usmjereno na socijalna pitanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.