SARAJEVO

Stanovnici Dogloda susreću se s brojnim problemima: Mještani na udaru lopova

( M. Kadrić). Gradski prijevoz redovniji u odnosu na prethodne godine

A. TABAK

31.1.2018

Često obijanje kuća, nedostatak stajališta i kontejnera samo su neki od problema koji muče stanovnike naselja Doglodi. Naša ekipa posjetila je ovo mjesto, gdje su nas dočekali susretljivi mještani, spremni na razgovor o problemima s kojima se svakodnevno susreću.

 Sigurnost pješaka

Kažu da su pljačke kuća postale česte u njihovom naselju te da se plaše otići negdje i ostaviti kuće bez nadzora. Hamed Ručić, jedan od mještana, kazao nam je da izbjegava izlaziti iz kuće jer je sve više provala u kuće u naselju.


Ručić: Kuću ne ostavljam samu. Ručić: Kuću ne ostavljam samu

Da je potrebno pojačati broj policijskih kontrola u ovom naselju, kako zbog lopova tako i radi sigurnosti pješaka, mišljenja je i Pero Stanić.

Stanić: Pojačati policijsku kontrolu. Stanić: Pojačati policijsku kontrolu

Kaže da je potrebno postaviti i semafor da bi djeca mogla sigurno stići do škola i nazad kućama. Dodatni problem djeci u Doglodima stvara i nepostojanje autobuskih stajališta iz pravca Stupa, zbog čega im Stanić svakodnevno otvara kapiju da prijevoz ne bi čekali na cesti.

Malo kontejnera

Smeće razbacano po travi. Naselje Doglodi

Nedostatak dječijih parkova s neophodnim mobilijarem problem je koji muče i porodice s djecom.

Kezo: Ne postoji nijedan dječiji park. Kezo: Ne postoji nijedan dječiji park

- U čitavom naselju ne postoji nijedan park gdje bi se djeca mogla igrati. To je sramota. Problem je što se i smeće slabo odvozi. Naselje je veliko, a kontejnera je vrlo malo - kazala je Amira Kezo.


Što se tiče gradskog prijevoza, mještani kažu da autobus vozi malo radovnije u odnosu na ranije i da više ne čekaju kao nekad po sat i po.


Na 100 mjesta curi voda

Da se slabo otklanjaju kvarovi na vodovodnim cijevima, smatra Nikola Kramar.

Kramar: Ceste pune rupa. Kramar: Ceste pune rupa

- Znam 100 mjesta u naselju gdje curi voda, a niko ništa mjesecima ne radi. Ni ceste nam nisu u puno boljem stanju, pune su rupa, često i radnici koji otklanjaju neke kvarove ostave saobraćajnice neasfaltirane - rekao je Kramar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.