SJEDNICE

Podržana kandidatura: Uskoro potpisivanje ugovora Sarajeva i Formule E

F. M.

30.5.2018

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva na dnevnom redu, između ostalog, po hitnom postupku, a na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, u dnevni red uvrštena je i tačka Prijedlog o kandidaturi Sarajeva za održavanje utrke Formule E.

Prije održavanja današnje sjednice održan je i hitan Kolegij Vijeća na kojem su vijećnici donijeli odluku da će podržati prijedlog gradonačelnika Skake da Sarajevo bude kandidat za utrku formule E naredne godine.

Predsjedavajući GV Igor Gavrić naveo je da je da će se za ovu ideju prvo uraditi studij izvodljivosti, a nakon čega će odluka ponovo doći pred vijećnike. Gradonačelnik se, također, obavezuje da do nekih narednih sjednica dostavi kompletan izvještaj vezan za ovaj prijedlog.

- U narednom periodu sačekat ćemo da se uradi studija izvodljivosti kako bi konačno znali da li smo u stanju organizirati ovaj događaj. Kada to usvojimo, pred nama je godina dana posla - rekao je Skaka.

Također, na dnevnom redu našli su se i izvještaji o radu JU Olimpijski bazen Otoka te o radu preduzeća "Sarajevo", koje upravlja Trebevićkom žičarom.

Nakon duže diskusije, vijećnici su većinom glasova usvojili izvještaj o radu preduzeća "Sarajevo". Vijećnici su kritizirali Upravu ovog preduzeća zbog čega redovno ne dostavljaju odgovore na vijećnička pitanja. Istaknuto je da je ovo preduzeće u prošloj godini imalo 250.000 KM gubitaka.

- Intenzivno smo radili na projektu Trebevićke zičare pa su i zbog toga nastajali dugovi. Istovremeno, povećali smo cijene karata za ulazak u Vijećnicu, što je rezultiralo da imamo 38 posto više prihoda od karata - rekla je Ena Lazović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.