DUGOVI

Deset tramvaja na licitaciji 27. juna

A. TABAK

3.6.2018

Iako se do sada prodaja GRAS-ovih vozila na javnima aukcijama koje organizira Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokazala neuspješnom, UIOBiH nastavit će zakazivati licitacije sve dok se ne pojavi zainteresirani kupac.

Način namirivanja 

GRAS je, inače, po osnovu PDV-a dužan više od 25 miliona KM te je aukcija za prodaju 10 tramvaja, koja je zakazana za 27. juni, jedan od načina namirivanja potraživanja.

Ratko Kovačević, portparol UIOBiH, kazao nam je da moraju uraditi sve ono što zakon propisuje. Ističe kako su pokušali napraviti sve što je bilo u njihovoj mogućnosti da naplate dug, koji stalno raste.


- Od GRAS-a smo tokom svih ovih godina prinudnim putem naplatili 44,3 miliona KM. I dalje se blokira bilo koji račun gdje se pronađe određeni iznos novca – rekao je Kovačević.

Položiti depozit 

Prodaja vozila vrši se po principu viđeno-kupljeno, dok se naknadne reklamacije neće uvažiti. Pravo učešća imaju svi građani koji prije početka aukcije polože depozit. Procijenjena vrijednost tramvaja koji će biti na aukciji je od 10.000 do 32.000 KM.

U krugu GRAS-a

Tramvaji se mogu pogledati svakim radnim danom od 9 do 15 sati u krugu GRAS-a. Ukoliko ova firma izmiri dug prije otvaranja javne prodaje, aukcija će se poništiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.