IMENOVANJA

Šta se dešava u ViK-u?

Nastavljeno loše poslovanje i u ovoj godini

Upravna zgrada ViK-a: Nastavljen trend lošeg poslovanja

Piše: A. Na.

21.6.2018

Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ (ViK) dobilo je novu upravljačku strukturu izborom Azre Koso, Mirze Bilalagića i Faruka Redžića za nove članove Nadzornog odbora. Međutim, ovu informaciju iz preduzeća od javnosti su krili danima. Naime, na ovu poziciju novi članovi izabrani su još 11. juna i to nakon ostavke ranijih članova NO. 

 Bez komentara

Da nešto ne štima u ovom preduzeću, osim lošeg poslovanja i milionske dubioze, najbolje pokazuje i izbor novog direktora koji se odvija pod velom tajni. Informacije o ovom procesu ne mogu se dobiti ni od Senada Hasanspahića, ministra komunalne privrede i infrastrukture u Vladi KS.

Komentar o posljednjim dešavanjima u ViK-u pokušali smo dobiti i od direktorice Azre Muzur, međutim, ona jučer nije bila raspoložena i nije željela komentirati ništa te nas je uputila na svoj kabinet, iako smo im upit s pitanjima poslali još jučer.

Nejasno je, naime, zašto se direktorica Muzur naprasno odlučila za šutnju, iako je na početku sadašnjeg mandata najavila intenzivniju saradnju s medijima. Osim kadrovskih križaljki u ViK-u, građani ne znaju ni u kojoj je fazi realizacija kredita od 30 milona eura za obnovu vodovoda.

 Milionski gubitak

Iako je Skupština KS odbila izvještaj o radu ViK-a za 2017. godinu, loše poslovanje nastavljeno je i u prvoj polovini ove godine. U informaciji koju je ViK dostavio Vladi KS i resornom ministarstvu stoji da je od januara do aprila preduzeće poslovalo s gubitkom od 3,5 miliona KM.

U informaciji koju je ViK dostavio Vladi KS i resornom ministarstvu stoji da je od januara do aprila preduzeće poslovalo s gubitkom od 3,5 miliona KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.