UPOZORENJA

Čekaju godinu na sanaciju, ponestaje im strpljenja!

Općina Novo Sarajevo angažirala firmu iz Banje Luke, koja nije asfaltirala dio koji je izrovila

Dio ulice potpuno oštećen

N. P.

3.9.2018

Ekipa „Avaza“ posjetila je stanovnike u ulici Isaka Samokovlije u Velešićima, koji se već godinu bore s rupama i kamenjem na putu. Oni koji žive u ovoj ulici otkrili su nam da je Općina Novo Sarajevo prije godinu angažirala firmu iz Banje Luke, koja je iskopala kanalizacionu mrežu, ali nakon toga nije asfaltirala taj dio. 

Svečano otvaranje

Ogorčeni Suad Smajlović navodi da je prije godinu općina svečano otvorila vodovodnu mrežu, nakon čega izvođač nije završio radove.

- Bruka je da ovakvu ulicu imamo u centru grada. Svaki dan trpimo materijalnu štetu, vozila uništavamo, a najgore je kada kiša pada i kamenje odnese niz ulicu. I za djecu je opasno kada prolaze i igraju se – ističe Smajlović.

Kako kažu mještani, slali su brojne upite i dopise Općini Novo Sarajevo, koju smatraju odgovornom za ovaj propust i bezobrazluk. Također, obavijestili su i Upravu za inspekcijske poslove.

Sreli smo i Diku Kaljanac, koja kaže da je taksisti ne žele voziti kako ne bi oštetili auto kada prolaze ovom ulicom.

Oštete vozila

- Uvijek me odbiju kada kažem gdje da voze. Niko neće da prođe ovim dijelom i ošteti vozilo. Pokušali smo na sve načine obavijestiti nadležne, ali njih nije briga – kazala je Kaljanac.

Fatima Rovčanin navodi da nadležni moraju čuti njihov glas kako bi do zime to sanirali.

- Kada snijeg padne, bit će katastrofa! Neće se moći proći ulicom. Općina mora ovo sanirati, predugo čekamo i ponestaje nam strpljenja – kaže Rovčanin.



Nije ih briga

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.