CENTAR

Ogorčeni mještani traže gradski prijevoz i obnovu saobraćajnica

Uprkos popravkama koje su urađene više puta, voda ne prestaje teći ulicom, rekao je Kaliman

Dotrajale ceste vape za sanacijom

Piše: A. O.

1.10.2018

Propao asfalt, nedostatak prijevoza, polomljeni šahtovi na saobraćajnici samo su neki od problema mještana Mjesne zajednice Hrastovi – Mrkovići s kojima se bore više od dvije godine. U ulici Hamida Beširevića, koja se nalazi na području Stare Breke, mještani su nam se požalili kako su ekipe “Vodovoda i kanalizacije” tokom popravljanja vodovodne mreže ostavili nedovršen posao te da voda i dalje teče niz brdo i stvara veliku smetnju kako pješacima, tako i vozačima. 

Nepotrebne popravke

Ismet Tahirović, jedan od mještana, tvrdi da su ekipe ViK-a sedam puta nepotrebno popravljale vodovodne cijevi, navodeći kako postoji kvar.

- Smatram da kvara nije ni bilo. Mi smo sve do tada imali redovno vodosnabdijevanje. Sada se voda slijeva niz saobraćajnicu. Zimi, kad ova voda poledi, ne mogu nam doći ni kola Hitne pomoći – kazao je Tahirović.

Istog mišljenja je i njegov komšija Fuad Kaliman, koji nam je kazao da, uprkos popravkama koje su urađene više puta, voda ne prestaje teći. Kaže da su problem, vjerovatno, dotrajale cijevi ili radovi nisu kvalitetno obavljeni.

Dotrajale ceste

Nedostatak javnog prijevoza također je jedan od problema s kojima se suočavaju mještani ove mjesne zajednice.

Mještanka Zulfija Bičakčić požalila nam se kako djeca u školu moraju ići pješice, jer nemaju prijevoz, koji im je neophodan.

- Nikad ga nismo imali u ovoj ulici. Djeca i odrasli prinuđeni su pješačiti do škole, radnih mjesta. Ovo je sramota. A ni ceste nisu ništa bolje. Skroz su dotrajale i vape za obnovom – kazala je Bičakčić.


Žalbe nadležnima

Jusuf Imamović tvrdi da su se žalili Općini Centar i Mjesnoj zajednici, ali neuspješno.

- Zahtijevali smo da riješe ovaj problem, ali niko nije reagirao. Ova katastrofalna situacija traje veoma dugo – kaže Imamović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.